K. Ž. | 6. 2. 2024, 16:18

Miha Kordiš, socialistični junak? Sebe vidi kot trn v peti stranke, odšel ne bo

Žiga Živulović Jr./Bobo

Očitajo mu zlorabo položaja, zavajanje, pritiske, grožnje in izsiljevanje, a on se ne da.

Poslanec Levice Miha Kordiš naj bi kmalu letel iz stranke. Kot strela z jasnega je namreč priletela novica, da je Levica na Mandatno volilno komisijo državnega zbora poslala predlog za razrešitev njihovega poslanca z mesta predsednika odbora za delo, družino, socialne zadeve ter z mesta člana v odborih državnega zbora in v preiskovalni komisiji. Razlog pa zloraba položaja, zavajanja, pritiski, grožnje in izsiljevanje.

Bobo

In kaj na vse to poreče Kordiš?

Kot je povedal za portal N1, ga je odločitev stranke močno presenetila. "To niso stvari, ki bi se reševale pred kameri. Ni normalno, da človeka iz delovnih teles razrešiš v njegovi odsotnosti in greš pred kamero, preden kaj vprašaš ali se s kom zares pogovoriš," je povedal ter dodal, da se ni zavedal, da je izključitev iz delovnih teles sploh možnost.

Prav tako je Kordiš vse očitke zanikal, saj sodeč po njegovem mnenju deluje skladno z vsemi principi stranke. Dodal je tudi, da je kadrovanje "izgovor za to, ker sem trn v peti, in vztrajam pri političnih pozicijah in se nisem pripravljen kupiti ali zlomiti". Čeprav ga njegova stranka milo rečeno noče več videti, pa bo Kordiš ostal v njenih vrstah in še naprej korektno zastopal "barve demokratičnega socializma. Še vedno verjamem v stranko kot ekosocialistično stranko in ne kot naslednji SD".

Žiga Živulović j.r./Bobo

Jabolko spora v stranki naj bi bilo tudi Kordiševo nestrinjanje z nekaterimi odločitvami, kot na primer zamrznitev socialnih transferjev, minimalna uskladitev minimalne plače, prav tako se ne strinja z nadaljnjo dobavo orožja Ukrajini, še poroča N1.

Ob vseh teh pretresih moramo sicer priznati, da Kordiševo poosebljanje mučenika Levice precej spominja na vlogo Švarc Pipanove v aferi "sodna palača", katera pa je bolj zanimiva, pa sami presodite.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord