B.A. | 2. 4. 2023, 21:07

Pahor iskreno priznal, da se je počutil katastrofalno: začeli so ga grabiti krči, podvomil je celo v to, ali še zmore (FOTO)

Žiga Živulovič jr./BOBO

Nekdanji slovenski predsednik, se rad poda na maratone. Je tokrat zaradi napora ogrozil svoje zdravje? 

Borut Pahor je strasten tekač, o svojih podvigih večkrat spregovori na družbenih omrežjih in se pohvali s časom, v katerem mu je uspelo preteči mnogokrat naporne trase. Tokrat se je udeležil Berlinskega maratona, a je v času teka doživel napor, ki je v njem sprožil ne le pomisleke, temveč mnoge zdravstvene težave.

Sprva mu je odpovedala ura, a je bil to zanj le začetek. "Občutek je bil katastrofalen," je med drugim dejal. 

Že dolgo ni tekel

Pred mesecem dni je moral Pahor zaradi težav s prostato na operacijo, po njej je bil nekaj časa prepuščen oskrbi zaposlenih v Splošni bolnišnici Celje. A kljub temu, da je za Metropolitan.si zaupal, da dobro okreva in še enkrat opozoril na zdravstvene težave, ki jih na dnevni ravni spregledamo zaradi zaposlenosti, so ga bolečine doletele na prav navedenem maratonu. 

Profimedia

"Ker od operacije pred mesecem dni nisem nič tekel, so me po vsega 7 kilometrih začeli grabiti krči. Po 10 kilometrih so me začeli mnogi prehitevati," je razložil in nadaljeval, da se je skušal osredotočiti le na to, da priteče na cilj. Tega je dosegel v roku slabih dveh ur. 

"Takoj po teku me je zaskrbelo, ker je bilo nekaj krvi v urinu, ampak je zdaj že vredu."

"Drugače je bilo vse skupaj čudovita izkušnja v mrzlem in vetrovnem Berlinu. Zelo se veselim jutrišnjega srečanja z nemškim predsednikom in prijateljem Steinmeierjem, ki mi je ob koncu mandata za slovo podaril štartno številko," je zaključil. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Borut Pahor (@borutpahor)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord