K. Ž. | 10. 2. 2024, 20:00

Oddaja na RTVS niti še ni ugledala luč sveta, pa je že razjezila javnost: na nogah tudi prvak SDS (na sovražne komentarje se je že odzval RTV)

Profimedia

"Roke proč od naših otrok in vnukov, RTV Slovenija!" je zapisal Janša.

Skozi leta je Janez Janša dokazal, da ne bo nikoli tiho, kadar ga bo nekaj zmotilo. Več kot očitno se tega še vedno vztrajno drži, saj se je nedavno na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter) obregnil ob nov dokumentarec oziroma oddajo, ki nosi naslov Prvič. V svojem komentarju je tako zapisal: "Roke proč od naših otrok in vnukov, RTV Slovenija!"

Borut Živulović /BOBO

In kaj točno hoče RTV z "našimi otroki"?

Oddaja Prvič bo zajemala tematiko spolnosti, čustev, spolne identitete, usmerjenosti in podobno, je zapisano v predstavitvenem članku na portalu MMC. Desetdelna dokumentarna oddaja Prvič bo na sporedu od 12. februarja naprej, pod drobnogled pa bo vzela pereče tematike, o katerih se ne govori pogosto. Tako bo prva oddaja Prvič: Šok secirala tematiko o telesnih spremembah v puberteti, v drugi oddaji pa bo beseda tekla o spolni identiteti.

V oddaji je tudi sodelovala nebinarna oseba Leonardo, ki izstopa s svojim modnim slogom. "Kar zadeva slog in oblačenje, dobim precej mešane odzive, večinoma so pozitivni, ker ljudje radi vidijo lepo osebo. Sicer je pa to moj slog, samo moj. Noben kos oblačila nima svojega spola. Oblačilo je. Kdor koli se lahko obleče v karkoli," je povedal_a za MMC. Oddaja bo naslovila tudi ostale teme kot so razhodi in razočaranja, pornografija, spolno nasilje, prvi seks in drugo. Zraven je sodelovalo tudi več znanih slovenskih imen, kot so Domen Valič, Jurij Zrnec, Melani Mekicar in drugi. 

Leonardo, nebinarna oseba.

Leonardo, nebinarna oseba.

RTVS/Posnetek zaslona

Mnogi ogorčeni nad vsebino

Medtem ko bo oddaja naslovila tematike, ki običajno med spolno vzgojo izvesijo in so izjemno pomembne, pa so mnogi mnenja, da nekaj takšnega ni primerno za otroke.

Kot že omenjeno, je eden izmed takšnih tudi prvak SDS. Drugi, ki nasprotujejo oddaji, menijo, da je RTV tako začela "po nalogu Maljevca in ostalih LGBTZ, indoktrinirati otroke z oddajo Prvič. Ne razumem zakaj je potrebno spolne devijacije propagirat in z njimi zastrupljat otroke".

Drugi so spet dodali, da je to nov način seksualizacije otrok ter da naj starši pazijo, kaj gledajo njihovi otroci.

Odziv RTVS

Na sovražne zapise se je odzvalo tudi že vodstvo RTV, ki je na družbenem omrežju X zapisalo, da RTV Slovenija ostro obsoja žaljive in sovražne komentarje ter napade na sogovornike, ki sodelujejo pri projektu Prvič.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol