N. V. | 5. 7. 2022, 08:00

Po spletu so zaokrožile fotografije: je ženska na njih Urška Klakočar Zupančič? Presodite sami

Twitter Maja957795/fotomontaža
Po spletu so zaokrožile fotografije: je ženska na njih Urška Klakočar Zupančič? Presodite sami (foto: Twitter Maja957795/fotomontaža)

Nekateri menijo, da gre za predsednico državnega zbora in podjetnika Erazma B. Pintarja. Gre za fotografije vira, ki ni verodostojen, identiteta fotografij ni potrjena. A gre za neverjetno podobnost. Družbena omrežja so preplavila vprašanja, ali gre res za njiju, od kod se poznata in zakaj naj bi se srečala na tako javnem mestu.

Na Twitterju so zaokrožile informacije in fotografije, ki nakazujejo, da naj bi prva dama državnega zbora (DZ) Urška Klakočar Zupančič nakupovala v družbi podjetnika, pisatelja in glasbenika Erazma B. Pintarja. Ali gre res za njiju, ni znano, prav tako ni znano, od kod in ali sploh se osebi poznata, še manj, kakšno je njuno poznanstvo. 

Kdo je blondinka na fotografiji? Kot je na Twitterju zapisala Maja, avtorica objave, naj bi do srečanja prišlo tako (citiramo zapis), dokazov ni:

"Dogodek naj bi se zgodil 4. julija ob 12.05 pred trgovino Hofer na ulici Jožeta Jame 11. Zupančičevo naj bi do trgovine pripeljala mlajša plavolaska s Toyoto. Pintar naj bi medtem nakupoval v trgovini, njegov račun pa naj bi na koncu znašal 120 evrov. Klakočarjeva naj bi ga čakala, ko pa je Pintar prišel iz trgovine, pa sta skupaj šla proti njegovemu avtomobilu, znamke Mercedes. Ob tem naj bi se pogovarjala in bila prešerno razposajena. Plavolaska, ki je pred trgovino pripeljala Klakočarjevo, pa naj bi stala pri avtu in opazovala sceno od strani."

Ob zapisu, ki podaja natančne informacije lokacije in časa domnevnega srečanja, je avtorica objave pripela tudi fotografije.

Vprašanja se vrstijo

Objava je množično zaokrožila po Twitterju, uporabniki pa se sprašujejo, ali sta se Pintar in Klakočarjeva srečala in če da, zakaj?

Poleg tega se med komentatorji pojavljajo ugibanja, kdo je plavolaska, ki je Klakočarjevo pripeljala pred trgovino, a je na fotografijah ni videti, je pa prisotna v opisu?

Obstajajo dvomi, ali je na fotografijah res Klakočarjeva. Nekateri menijo, da ženska na objavljeni fotografiji nima postave kot jo ima predsednica DZ. Gre mogoče za stare fotografije?

Twitter Maja957795/Bobo/fotomontaža

Kdo je ženska na fotografiji?

Gremo po vrsti. Če nekateri zaradi neskladne postave dvomijo, da je na fotografijah res Klakočarjeva, lahko vidimo, da ima ženska na fotografiji tetovažo na istem mestu, kjer jo ima naša predsednica DZ.

Twitter Maja957795/uredništvo/posnetek zaslona/fotomontaža

Med drugim lahko opazimo, da ima ženska na fotografiji podobno frizuro kot Klakočarjeva.

Kdo je plavolaska, ki je pred trgovino pripeljala Klakočarjevo?

Pojavljajo se tudi ugibanja, da naj bi na fotografiji bila pravnica Teja Jeras Pintar, dvajset let mlajša žena Erazma Pintarja. To bi bilo možno, če je Pintarjeva pred kratkim izrazito spremenila pričesko. 

Facebook Teja Jeras Pintar

Spet drugi na spletu menijo, da obstaja večja verjetnost, da je pravnica njena prijateljica in da je ona tista plavolaska, ki je Klakočarjevo pripeljala na srečanje s Pintarjem.

Zakaj naj bi se Pintar in Klakočarjeva srečala?

Kakšna je povezava med Klakočarjevo in Pintarjem, se sprašuje avtorica objave na Twitterju. Med komentarji ni opaziti nobenega odgovora, pod objavo se namesto dejstev in odgovorov vrsti samo še več vprašanj.

Da bi dobili jasne odgovore in preverili, ali je do tega srečanja res prišlo, smo jih odšli iskat h glavnima akterjema.

Erazmu B. Pintarju smo poslali vprašanja, ali nam lahko potrdi, ali sta na fotografiji res on in Urška Klakočar Zupančič, ali sta se res srečala, če da, zakaj, kako se poznata, ali je bilo njuno srečanje poslovne ali osebne narave. Službi za odnose z javnostmi DZ smo naslovili podobna vprašanja, ki bi lahko pojasnila, ali je na fotografijah res Urška Klakočar Zupančič, ali sta se sestala in zakaj, od kod in koliko časa se poznata ter ali je bilo srečanje poslovne ali zasebne narave. Odgovorov do objave članka še nismo prejeli. O dogajanju vas bomo obveščali.

Kot nam je v enem od pogovorov razkril odvetnik David Sluga, so politiki najmanj varovane osebe v smislu posegov v čast in ime ter so javne osebe v absolutnem smislu. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.