J. Z. | 6. 7. 2022, 13:04 | Vir: STA

Predsedniški kandidat Bezenšek: "Ne mislim gledati stran, ko se 'otroci' kregajo"

Bobo

Bitki za predsedniški stolček se je uradno pridružil nov kandidat. Glasbenik Gregor Bezenšek, znan predvsem kot SoulGreg Artist, je ob predstavitvi kandidature napovedal jasna stališča in odločno držo. 

 

Bezenšek je na predstavitvi kandidature dejal, da je "velik domoljub, človekoljub in si želi skozi plemenita in častna moralna dejanja še naprej v naši družbi na ta način skozi funkcijo predsednika države, prispevati in pomagati v še obsežnejši obliki"

Svojo kandidaturo vidi kot željo po razširitvi tistega, kar je že počel oz. počne že sedaj. To je vdihovati v družbo empatijo, varnost, upanje, moč, voljo, mir in preprosto skozi besede in dejanja širiti zavest tiste zlate sredine, ki jo trenutno nujno potrebujemo in je v družbi skorajda več ne poznamo.

Kot predsednik države si želi predvsem pomagati ljudem ter dati priznanje, veljavo in prostor vsakomur, ki si to zasluži. Posebno pozornost bi namenil pravicam vseh najranljivejših skupin, kot se že sedaj bori za otroke z redkimi boleznimi.

Jasna stališča in odločna drža 

Povedal je, da bi kot predsednik zavzemal jasna stališča in se vedno oglasil ob vseh situacijah, ki potrebujejo odločno držo predsednika države: "Kar bo mogoče kdaj za koga tudi nevšečno, a se to od predsednika vseh državljanov države Slovenije tudi pričakuje." Tako, kot pravi, da "ne misli gledati stran, saj se mu je vse prevečkrat  zdelo, da je bilo tako, da so se otroci kregali, oče pa je gledal televizijo".

Kandidiral bo s podpisi volivcev, nastopil bo s sloganom Za ljudi do neba.

Facebook/Gregor Bezenšek

Meni, da je "žalostno in skorajda sramotno in v prihodnosti nikakor ne more biti več tako, da se, na primer, ob proslavah državnih praznikov, ki so velikega pomena za Slovenijo, ne moremo več skupaj 'usesti za mizo', si pogledati v oči in si seči v roko"

Poudaril je tudi, "da Slovenija potrebuje v tem trenutku nekoga, ki je trden, nekoga, ki je kot oseba izjemno močen in stabilen, ima hrbtenico, ki zna postaviti meje in ima močan karakter".

"Sam sem bil velikokrat tam in nisem klonil – iz najtežjega sem vedno naredil najlepše. Kakšen je človek, se vidi takrat, ko je sposoben iz najtežje preizkušnje v svojem življenju sprejeti nauk iz te preizkušnje in ga implementirati v svoje življenje," je dejal. 

SoulGreg Artist in njegova žena Nina sta starša fantka Viljema Julijana, ki je pri starosti dveh let in pol preminil zaradi neozdravljive smrtonosne redke bolezni gangliozidoze GM-1. Zaradi svoje osebne izkušnje sta leta 2018 ustanovila Društvo in Sklad Viljem Julijan, ki pomaga bolnim otrokom in njihovim staršem. 

osebni arhiv/Gregor Bezenšek

Pester nabor kandidatov 

To je sicer že šesti znani kandiat, ki se bo potegoval za eno najvišjih političnih funkcij v državi. Njegovi doslej znani protikandidati bodo Marta Kos iz vladajoče stranke Gibanje Svoboda, odvetnica in nekdanja varuhinja čovekovih pravic Nataša Pirc Musar, psihoanalitičarka in doktorica filozofije Nina Krajnik, nekdanji zunanji minister Anže Logar in župan Kočevja Vladimir Prebilič.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord