N. V. | 2. 7. 2022, 13:41

(VIDEO) Urški Klakočar Zupančič se je pred kamerami zataknilo: "To boste izrezali, seveda!"

Profimedia/Posnetek zaslona Twitter Albin Vrabič/fotomontaža

"Je zabavno, ko imam jaz izjavo, kajne?" je novinarje vprašala predsednica državnega zbora.

Na Twitter je pricurljal posnetek z zakulisja ene izmed izjav Urške Klakočar Zupančič. Opaziti je, da je izjavo podala za vse večje slovenske televizijske hiše. Ker je posneta v državnem zboru, Zupančičeva pa nosi obleko, s katero se je udeležila kar dveh dogodkov v istem dnevu, lahko predvidevamo, da jo je podala 24. junija, ko se je udeležila spominske slovesnosti s položitvijo venca na spomenik vsem žrtvam vojn in z vojno povezanim žrtvam.

Pri tem se ji je nekoliko zataknilo

Z jezika ji je težko stekla poved: "Ne bi špekulirala." Pravzaprav ji je preglavice povzročala zadnja beseda.

Ko je nikakor ni mogla izustiti, se je začela naglas smejati, nato pa pogled usmerila v novinarje in dejala: "To boste izrezali, seveda."

Spodrsljajev pa je bilo še več 

Tukaj se nerodnost predsednice državnega zbora ne konča. V posnetku vidimo, da nato na tla pade neki objekt (predvidevamo, da diktafon), Klakočarejeva pa takoj začne boj, da najde lastnika predmeta.

"Komu je to padlo? Čigavo je to? Moje ni. STA? Je treba pobrati to?" sprašuje novinarje, ti pa se le smejijo in ji ne odgovarjajo.

"Je zabavno, ko imam jaz izjavo, kajne?" nato Klakočarjeva vpraša novinarje, da bi spodbudila odziv in opravičila nerodnost situacije, ki sicer vse prisotne na posnetku precej zabava.

"Vlada ni kot sibirski medved, je kot ..."

Nit naprej popelje novinar, ki predsednico državnega zbora vpraša za komentar na očitke, da je "vlada zaspala kot sibirski medved". Nanašal se je na dogodke v juniju, ko je zmanjkalo naftnih derivatov.

"Mislim, da vlada dela, tako kot je ... aktivna kakšna druga žival ... Katera bi rekli, da je? Jaz bi rekla, da vlada ... ne bi rekla, da vlada spi kot sibirski medved, ampak da ... Ne vem. Zdaj se ne spomnim, katera žival je takšna. " v daljših pavzah odgovarja Klakočarjeva in išče besede. Pomaga ji novinar: "Mravljica?" Predsednica državnega zbora je s tem odgovorom zadovoljna in po njenih besedah pripravljena, da poda izjavo še enkrat. S tem se zaključi videoposnetek in prikupno nerodna izjava.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol