N. V. | 20. 7. 2022, 18:44

FOTO: Opustošenje po požaru na Hrvaškem. Bo kmalu tako videti tudi pogorišče na Krasu?

Bobo

Videti je kot po apokalipsi. "Ljudje se zaradi žalosti obračajo stran od tega, kaj jim je ostalo," poročajo hrvaški mediji.

V Dalmaciji je pred dnevi divjalo več požarov. Gasilcem je največ preglavic povzročal požar na območju Šibenika. Ljudje so v ognjenih zubljih izgubljali vse, kar so imeli.

V Dalmaciji je bilo takrat na dopustu tudi veliko Slovencev, ki so za Metropolitan poročali, da se požar vidi tudi v precej oddaljene kraje, v zraku pa se čutijo saje, ki otežujejo dihanje. 

"To je bila katastrofa, reševali smo življenja, bežali proti morju ... Star sem 80 let in česa takega še nisem doživel, niti pomislil, da se lahko zgodi," je za hrvaški medij Vecernji.hr povedal prebivalec Šibenika.

Po tragediji ...

Po požaru, smo lahko po družbenih omrežjih in medijih spremljali dramatične fotografije s kraja, kjer je divjal požar: uničene strehe, avtomobile ...

Hrvaški medij Jutarnji list je poročal, da je v največjem letošnjem požaru pri sosedih zgorelo najmanj 20 hiš v Zatonu in Raslini, krajih v zaledju Šibenika.

Fotografije s ptičje perspektive

Pridobili smo fotografije, ki prikazujejo, kako je šest dni po požaru videti območje. "Ljudje se zaradi žalosti obračajo stran od tega, kaj jim je ostalo," poročajo hrvaški mediji. Videti je pravo upostošenje nekoč z zelenjem posejanim vasic.

Bobo

Požgane so tudi plaže, katere se je to poletno sezono prišlo obiskati veliko turistov.

Bobo

Če pa se vendarle odpravljate počitnikovat na omenjen konec Jadranskega morja, pa boste na poti sami priča pustim in požganim kosom zemlje, ki pričajo o ognjenih zubljih, ki so še nedavno divjali.

Bobo

Bo kmalu tako videti tudi pogorišče na Krasu?

Ob tem se poraja vprašanje, bo tako kmalu videti tudi pogorišče na Krasu? Namreč, kot smo poročali, požar povzroča hude težave: več gasilcev je v bolnišnici, številne vasi evakuirane, gašenje in evakuacija se nadaljujeta. 
Na pomoč med drugim prihaja tudi policijski vodni top

Ogenj se je razširil tudi proti Mirnu. Iz dela naselja je stekla evakuacija prebivalcev. Alarm se je oglasil tudi v Šempetru pri Gorici.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord