23. 5. 2022, 23:21

Stavimo, da tega ne veste: kaj moške pri ženskah neustavljivo privlači

Profimedia

Najnovejša študija razkriva to, kar vas je pri moških od nekdaj zanimalo - s tem ga lahko spravite ob pamet.

Čeprav ni mogoče prezreti, da pri teh zadevah tudi fizična privčanost igra pomembno vlogo, je moškim bolj pomembno nekaj povsem drugega.

Moške najbolj vznemirja rivalstvo

Izsledki raziskave, na katero se sklicuje srbski portal Krstarica, so pokazali, da moške najbolj privlačijo tista dekleta, ki se gibljejo v moški družbi.

Profimedia

To so predvsem dekleta, ki imajo veliko moških prijateljev ali sodelavcev. Razlog, da se zdijo takšna dekleta moškim privlačnejša pa ni nič drugega kot rivalstvo, ugotavljajo raziskovalci.

Po njihovem mnenju se moškim zdi najbolj vzemirljiva misel, da imajo tekmece. Vznemirja jih namreč misel, da bi jih lahko ženska, če bi hotela, zlahka prevarala, zaradi česar se morajo boriti za njeno naklonjenost.  

Profimedia

Pomembno je osvojiti najbolj zaželjeno žensko

Seveda ne gre za to, da bi jih vznemirjalo varanje, temveč se jim po besedah avtorja študije Michaela Pama zdi privlačna predvsem misel, da so si "zagotovili potomstvo z najbolj zaželjeno žensko". 

Moškemu je namreč všeč, če je njegova ženska privlačna drugim moškim. To je zanj po eni strani potrditev vrednosti izbranke, po drugi strani pa ga vznemirja tudi zmagovalna misel, da se je med vsemi tekmeci odločila ravno zanj.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord