N.Z. | 4. 10. 2022, 11:35

Tesnobe se lahko znebimo z uravnovešenjem tretje čakre: ključ se skriva v solarnem pleksusu

profimedia

Preizkusite vajo za čakro solarnega pleksusa in odženite tesnobo.

Solarni pleksus – imenovan tudi tretja čakra – je energijska banka telesa. Element, ki mu vlada, je ogenj. Solarni pleksus je središče glasu naše duše.

Ko je ogenj čakre solarnega pleksusa močan, premoremo občutek smeri in strasti, da sledimo poslanstvu naše duše. Močan ogenj v solarnem pleksusu nam pomaga življenju reči DA in verjeti, da je vse mogoče. Če pa solarni pleksus ne premore močnega ognja, se počutimo negotovo, tesnobno in brez smeri.

Čakro solarnega pleksusa lahko uravnotežimo tako:

  • da jo napolnimo s sončno svetlobo. Kolikor je to le mogoče. Pri tem nam lahko pomaga tudi sedenje ob ognju, saj ta stimulira delovanje tretje čakre in ji daje novo moč,
  • da sestavimo seznam stvari in dejavnosti, ki nas delajo radostne. Majhne, enostavne, vsakodnevne stvari so za to najbolj priročne. Z najmanj eno od njih se ukvarjajte vsak dan,
  • da prisluhnete, kako se želi izraziti vaša duša. Katere sanje so tiste, ki jih v življenju želite uresničiti? Vsak dan naredite nekaj (lahko tudi majhnega), kar vas bo vsaj malo bolj približalo k uresničenju teh sanj.
profimedia

Vaja za čakro solarnega pleksusa

Udobno se namestite in zaprite oči. Vso svojo energijo usmerite na solarni pleksus (področje trebuha, nekaj centimetrov nad popkom) in tam vizualizirajte rumeno barvo.

Razmislite: kako bi se počutili, če bi bilo popolnoma SVOBODNI, da bi rekli DA svojemu notranjemu hrepenenju in verjeli, da bo VESOLJE vašo namero tudi uresničilo? Občutite v vsej svoji polnosti, kot da se je to že zgodilo. Občutite vso radost in svobodo.

Razmislite: kako bi se obnašali in s svetom komunicirali v takšnem stanju? Vizualizirajte, kako vse to še razpihuje vaš notranji ogenj in odpira vaše srce. STRAST in RADOST se zdaj lahko svobodno pretakata skozi vaše telo. Začutite, kako vse vaše bitje prežema toplina ognja, recite DA ponovnemu življenju, razburjenju, občudovanju in RADOVEDNOSTI.

Poskusite s temi občutki še nekaj časa sedeti.

Vajo ponavljajte 28 dni zapored vsak dan, da se nov vzorec življenja dobro vtisne v vaše nezavedno.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.