Živa Avžner | 11. 3. 2022, 08:00

Maša Golob: "Znašla sem se na kavču, se dušila in ugotovila, da imam napad panike."

osebni arhiv

"Ko se je pričela tesnoba stopnjevati, sem se morala v enem trenutku s tem soočiti, in ko sem splavala iz tega, sem se odločila, da je to tema, o kateri želim javno govoriti. Na žalost nas je vedno več, ki se spopadamo s takšni občutki in še vedno se o tem ne govori veliko," je dejala Maša.

Najtežje je takrat, ko se počutite sami - ampak verjemite, niste sami!

"Ni se začelo takoj, ampak moji začetki vsekakor sovpadajo z začetkom korona krize. Takrat se je zmanjšalo številko koncertov, zaprti smo bili in priznam, da sem prvih nekaj mesecev še uživala, pred drugim zaprtjem pa sem začela nekaj čutiti," je opisala Maša.

Kako se je vse skupaj začelo? "Najprej sem opazila, da sem zelo težko zaspala in nikoli mi ni uspelo pred drugo ali tretjo uro zjutraj. Zjutraj sem se počutila kot da nič nima smisla, zakaj bi sploh vstala. En čas sem se še silila snemati violinske videe, vendar to ni bilo to. Trudila sem se in obsesivno izvajal meditacijo, poslušala govornice, ampak na eni točni ni nič več pomagalo."

"Na eni točki sem se znašla na kavču, kjer sem ležala in gledala v strop, se skoraj dušila in ugotovila, da imam napad tesnobe oziroma panike," je dejala.

Če imate raje le audio različico podkasta, vljudno vabljeni, da nama prisluhnete. Le kliknite na puščico v spodnjem kvadratku!

Moja današnja gostja podkasta je Maša Golob, uspešna violonistka, ki se širši javnosti predstavlja z zelo posebno električno violino. Zanjo smo lahko navijali tudi v šovu Slovenija ima talent in sem prepričana, da se je spomnite.

Poslušate nas lahko preko:
APPPLE PODCASTS Ι SPOTIFY Ι GOOGLE PODCASTS

Spregovorila je tudi o tem, kdaj občutiš, da je čas za psihoterapijo in kaj ji je psihoterapija omogočila. Ali jo obiskuje še danes, čeprav je njeno počutje več kot boljše? Seveda.

Pravi, da so vedno teme, ki pridejo vsakodnevno na plano in bi jih rada razčistila. V svojem glasbenem svetu je pričela z raziskovanjem svojega giba, s katerim želi narediti nekaj novega in drugačnega. Svoje violinsko ustvarjanje je sedaj usmerila v združevanju giba in glasbe.

Poslušajte tudi šesto epizodo Metropolitan podkasta Ob skodelici kave: Petra Marinko: "Pazite na zavajanje! Če piše, da je naravno, še ne pomeni, da ni škodljivo!"