Živa Avžner | 25. 3. 2024, 10:01

Pevka Alya podoživela preteklost: "Ker vem, kaj sem takrat preživela, sem danes močnejša in boljša oseba"

Vse, kar je doživela v preteklosti, jo je definiralo, da je danes tako čudovita oseba.

Prisluhnite novi epizodi podkasta Ob skodelici kave z Alyo:

Pevka, ki ne potrebuje priimka, da bi jo prepoznali. Alya je svojo glasbeno pot začela že v zgodnjem otroštvu, ko je v osnovni šoli spoznala, da si želi ustvarjati glasbo. "Mami je v meni videla tisto umetnico," je prepričana Alya, ki dodaja, da je ravno njena mami v njej prepoznala to, česar drugi niso.

Priljubljena pevka Alya je klepetala v Metropolitanovem podkastu Ob skodelici kave, kjer je opisala svoje kavne trenutke: "Ne pijem kave. Oziroma zelo redko, ker se mi zdi, da sem na splošno dovolj energična." Pevko res velikokrat označujemo za energično, drzno, nasmejano, ampak hkrati ima v sebi izredno čustveno plat, zlasti ko pride do spominov na otroštvo, povezanosti z morjem in učenja učencev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALYA🔹 (@alyamusic)

Alya obožuje ustvarjanje v kuhinji. "Vse, kar se dogaja v kuhinji, me zelo zanima," je prepričana, ljubezen do kuhanja pa je razvila že v otroštvu: "Moj najlepši spomin na dom je, ko se je kaj kuhalo in peklo. Takrat sem vedno pristavila svoj kljun." (smeh) Ampak ustvarjanje spominov se ni ustavilo takrat, saj se ob praznikih ali rojstnih dneh še vedno dobi z mami, da si skupaj pripravita zajtrk ali kosilo.

Ni skrivnost, da se je pevka v preteklosti spopadala z opazkami sošolcev. Že kot mlada punca je namreč vstopila v svet medijev, kar pa je bilo takrat nenavadno. V podkastu Ob skodelici kave je prvič povedala, da je v osnovni šoli morala obiskati psihologa. Marsikdo je mislil, da se preveč izpostavlja, zato je vse zbadanje negativno vplivalo na njeno razmišljanje. "Nisem vedela, kako se obnašati, zato sem se zaprla vase. Bila sem zelo prestrašena. Nisem vedela, kateri ljudje so pristni in kateri ne," še prizna Alya in doda: "Zaradi tega sem danes močnejša in boljša!"

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ALYA🔹 (@alyamusic)

Več o Alyi, spominih na otroštvo, odraščanju v Mozirju, soočanju s sovrstniki, učenju mladih pevcev, ognjevitosti, povezanosti z morjem, partnerju in dogajanjem na glasbenem področju izveste v novi epizodi podkasta Ob skodelici kave z Živo Avžner.

Metropolitan

Prisluhnite prejšnjim epizodam podkasta Ob skodelici kave: