Živa Avžner | 26. 4. 2024, 15:21

Mlad glasbenik Kristijan Crnica – Kikifly iskreno o svojih izkušnjah: "Nekaj časa sem v resnici zelo trpel"

Metropolitan

"Zame se je največji dosežek zgodil pred dvema letoma," začne svojo zgodbo pripovedovati mladi ustvarjalec.

Prisluhnite novi epizodi podkasta Ob skodelici kave s pevcem Kristijanom Crnico - Kikiflyem:

Karizmatičen glasbenik Kristijan Crnica – Kikifly je na glasbeni sceni že nekaj časa, a še vseeno skromno pravi, da se njegova glasbena pot šele začenja. Izstopa s samosvojim stilom in žametnim glasom, ves čas pa ima nove ideje za ustvarjanje nečesa novega, predvsem pa drugačnega. "Kot avtor se nisem usmeril v neki žanr, ampak delam po občutku, kar pač pride iz mene. Prihajajo res različne stvari. Najprej sem čutil, da se moram usmeriti in da ljudje potrebujejo rdečo nit, da vedo, kakšno glasbo pričakovati od mene. Nekaj časa sem v resnici trpel. Res mi je bilo težko. Želel sem imeti lastno identiteto v smislu glasbe, potem pa sem ugotovil, da bom ustvarjalec, ki dela različne stvari," razmišlja Kikifly. 

Pred dvema letoma je namreč žirante navdušil z izjemnim nastopom v hrvaškem šovu Supertalent. "To dojemam kot največjo izpostavitev v svoji karieri, ne pa kot svoj največji dosežek. Zame največji dosežek se je zgodil pred dvema letoma, ko sem se bolj posvetil svojemu življenju in začel delati stvari, ki me res izpopolnjujejo. Našel sem mir v sebi. Počutim se vrednega v tem svetu, kjer bivam. To je moj največji dosežek do zdaj," je še pojasnil mlad ustvarjalec.

Niko Matko

Kikifly je ustvarjalec, ki je ves čas aktiven in mu idej ne primanjkuje. "Ko si postavim meje in cilje, jasno stremim k temu," še pripomni in doda, da se nekoč vidi tudi na Evroviziji. "Mogoče se bo to enkrat zgodilo, mogoče ne. Vedno sem čutil, da bi lahko bil del tega."

Ravno včeraj je luč sveta ugledala njegova nova skladba z naslovom Na vseh poteh. To je zgodba o mladem paru, Aniki in Cirilu, ki se poznata in ljubita že iz otroških dni, a njega nekega dne usoda odpelje na daljno potovanje, in to tako daleč, da mu od žalosti poči srce. Anika pa medtem povije njunega sina, ki čeprav očeta nikoli ni poznal, v sebi nosi delček te čiste ljubezni. Čista ljubezen kljub preprekam življenja ostane za vedno in na vseh poteh. "Nastala je v petih minutah," še pripomni Kikifly. 

Ko se ozre nazaj, poskuša biti spoštljiv do svoje preteklosti in sprejeti, da je bil takrat drugačen, vedno pa je bila v njegovem delu iskrena ljubezen. "Sprejel sem, da se skozi življenje učim in da so napake del našega življenja," je še dodal pevec.

Več o Kikiflyu, kavnih trenutkih, glasbenem ustvarjanju, prepoznavnosti, albumu otroških pesmi s simfoničnim orkestrom, novi skladbi, pomenu za umetniškim imenom in tetovaži izveste v novi epizodi podkasta Ob skodelici kave z Živo Avžner.

Prisluhnite prejšnjim epizodam podkasta Ob skodelici kave: