Živa Avžner | 12. 4. 2024, 14:01

Matej Zemljič prvič kot gost na podkastu: "Danes sem povedal veliko stvari, ki sem jih prvič razkril"

Metropolitan

"Šele, ko si lahko sam s sabo, lahko v življenje spustiš drugo osebo," je prepričan mladi igralec.

Prisluhnite novi epizodi podkasta Ob skodelici kave z igralcem Matejem Zemljičem:

"Ej, top. Super! Preživel sem," je bil prvi odziv mladega igralca Mateja Zemljiča, ki je prvič gostoval na podkastu, zato smo še toliko bolj veseli, da je izbral prav Metropolitanov podkast Ob skodelici kave z Živo Avžner. 

Matej Zemljič je že od majhnih nog vedel, da si želi postati igralec. Največ prepoznavnosti je požel prav zaradi  serije Skrito v raju, ki je trenutno tudi ena najbolj gledanih. Pravi, da se mu po napornem snemanju urnik ni sprostil. "Prišli so novi projekti v gledališču in vmes sem posnel še en film. Nad uspehom serije sem bil zelo presenečen," je še dodal.

V novi epizodi podkasta Ob skodelici kave z Živo Avžner nam je zaupal, da vsaka vloga v njem pusti pečat, tudi če se mu zdi, da ne: "Veliko jih pravi, da ne nosijo vlog domov. Saj jaz jih tudi ne, ampak vseeno pusti nekaj v tebi. Če si dva meseca vsak dan 12 ur v neki vlogi, se zagotovo zažre vate. Ko sem snemal film Posledice, sem igral prestopnika v vzgojnem zavodu. V tem liku je bilo ogromno neke agresije in nasilja, ki pa je bilo v veliki meri potlačeno. Vem, da je, ko sem še živel doma, ta agresija kar naenkrat prišla. Mislil sem, da sem to pozabil, ampak nekako sem ta delček še vedno nosil v sebi. Je pa res, da je bila to ena izmed mojih prvih zgodb in da sem bil še precej mlad."

Matej Zemljič ima po koncu snemanja serije Skrito v raju že nove projekte.

Matej Zemljič ima po koncu snemanja serije Skrito v raju že nove projekte.

Aleksandra Saša Prelesnik

Številne navdušence nad serijo vedno zanima, ali sta si Matej in njegov lik Mark v čem podobna. Zdaj je priljubljeni igralec razkril, da sta si v nekaterih stvareh kar podobna, v nekaterih pa sploh ne. "On je bolj zaprt, nesamozavesten in včasih malo ciničen. V sebi nosi neko travmo, ki se bo skozi zgodbo počasi razkrivala. Obema pa so blizu srčnost, toplina in prijaznost. Mogoče tudi malo melanholičnosti. Trudim se, da je je vse manj, ampak imam pa obdobje, ko sem takšen. In zasanjanost. Čeprav se mi zdi, da sem prizemljen, sem po drugi strani včasih v oblakih," v smehu prizna Zemljič.

"Šele, ko si lahko sam s sabo, lahko v življenje spustiš drugo osebo in skleneš neki odnos," je prepričan mlad igralec, ki je v klepetu ob kavi spregovoril tudi o svojem ljubezenskem življenju. Kaj nam je zaupal, pa izveste v tokratni epizodi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matej Zemljič (@matejzemljic)

Več o Mateju Zemljiču, kavnih trenutkih, projektih, ki sledijo kmalu, ljubezni do igralstva, snemanju serije Skrito v raju, ljubezenskem življenju in njegovi zrelosti izveste v novi epizodi podkasta Ob skodelici kave z Živo Avžner.

Metropolitan

Prisluhnite prejšnjim epizodam podkasta Ob skodelici kave: