Živa Avžner | 24. 5. 2024, 10:00

Chef in sodnik šova MasterChef Mojmir Šiftar še nikoli tako iskreno o izbranki Anji: "Žena se dostikrat zgraža, ker ..."

Metropolitan

"Včasih nisem jedel zajtrka in me je navadila na to. No, še vedno me navaja, ker se malo upiram," Mojmir Šiftar spregovori tudi o zasebnih trenutkih z ženo Anjo.

Prisluhnite novi epizodi podkasta Ob skodelici kave z Mojmirjem Šiftarjem:

Priznani chef Mojmir Šiftar se je širši javnosti predstavil v vlogi sodnika kuharskega šova MasterChef Slovenija. Jeseni 2021 je obudil kulinarično središče v centru Ljubljane - PEN KLUB Restavracija, v kateri še danes razvaja naše brbončice. Prekmurec ima za sabo pester nabor kuharskih izkušenj in mednarodnih priznanj, ki jih je osvojil na številnih tekmovanjih. 

"Zelo sem zadovoljen, kako produkcija zapakira posamezno epizodo. Mi med snemanjem naredimo kikse, ampak so me prikazali v takšni luči, kot sem si zamislil, da bom prikazan. Kar se tiče medijskega življenja, sem bil že vajen, so me pa ljudje dobro sprejeli. Pričakoval sem več 'hejterjev', ker to vedno pride zraven, ampak moram potrkati, da je bilo vse v redu," nam v pogovoru zaupa Šiftar, ki je sicer mentorski tip človeka in rad pomaga, zato se je moral pri snemanju velikokrat zadržati, da tekmovalcem ni pomagal preveč.

Osebni arhiv

Ko mediji predstavijo Mojmirja Šiftarja, vedno poudarijo, da gre za mladega chefa, ki pa je pravzaprav v kuharskem poklicu že 16 let. "To je zelo delikatna tematika, do kdaj si mlad. Po duši in ustvarjalnosti sem še vedno mlad, ampak dejstvo je, da sem star 32 let, in ko gledam po slovenskih restavracijah, nisem več mlad, saj zdaj kot chefi delajo že fantje, stari 23 ali 24 let. To je že skoraj 10 let razlike! Če pa me želijo predstavljati kot mladega, nimam nič proti. Vedno je lepo, ko te nekdo pomladi," pravi v smehu Šiftar, ki v najnovejši epizodi podkasta Ob skodelici kave z voditeljico Živo Avžner pokaže svojo sproščeno in nasmejano naravo.

Priznani chef pojasni, da so gostinci v osnovi najbolj preprosti gostje. "To je le še eno od napačnih mišljenj," je prepričan. "Cele dneve garamo za goste in vemo, kaj je na drugi strani. V gostilno greš, da uživaš, da se sprostiš. Greš tja, kjer je preverjeno, in uživaš, ne razmišljaš, kako bi ti to naredil," še pojasni. V PEN KLUBU deluje ekipa, ki šteje približno 10 članov, v kuhinji pa jih je 6, vključno s Šiftarjem. "Potem nimaš več časa biti toliko v kuhinji, saj na neki način postaneš ambasador restavracije in hodiš po dogodkih, da jo predstavljaš. Pomembno je, da imaš dobro ekipo. Moja ekipa je vrhunska in tudi med snemanjem nisem prejel nobenih pritožb," nam še zaupa.

Kaval Press

Kakšen pa je Mojmir Šiftar na domačem kavču? Chef razkrije, da kadar je doma, prav tako pospravlja, lika in sesa stanovanje. "Z ženo imava lepo pospravljeno stanovanje, ampak mi mora kdaj povedati, da je treba pospraviti. Še vedno sem moški, kakšne stvari bi lahko izboljšal, ne bi pa rekel, da sem razmetan," nam zaupa Šiftar, ki je tudi v šovu MasterChef tekmovalce spodbujal, da imajo urejeno delovno okolje. Pravi, da je tudi doma kuhinja vedno pospravljena. "Žena se dostikrat zgraža, ker kuhinjo res umažem. Ko doma začnem kuhati, začnem res kuhati. Takrat vse šprica. Vse je umazano, saj si dam res duška, ampak potem vse pospravim. Ko sem doma, zelo rad kuham za svojo ženo, ampak, nisem pa toliko doma, ker vemo, kakšni so naši urniki," še prizna chef, ki večere po navadi preživlja na delovnem mestu.

Ampak Šiftar tudi svoji ženi pusti v kuhinjo, saj nam zaupa, da mu Anja najraje pripravi zajtrke. "Včasih nisem jedel zajtrka, me je ona navadila. No, še vedno me navaja, ker se malo upiram. Ampak se čedalje bolj zavedam, da mora biti dober zajtrk za začetek dneva. Ko se zbudim, me zajtrk po navadi že čaka. Rada tudi peče, velikokrat naredi bananin kruh ali golaž. Ni tako, da bi delala le fine stvari," še zaupa. Doda še, da se zelo dobro izpopolnjujeta in se pošali, da nekje mora obstajati razlog, da sta skupaj že dolgih 8 let, od tega sta 4 leta poročena.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mojmir Marko Šiftar (@mojmirsiftar)

Več o Mojmirju Šiftarju, privajanju na kamere v šovu MasterChef, snemanju, vzdrževanju kilogramov, stereotipih o kuharjih, PEN Klubu, preživljanju časa doma in z ženo Anjo ter o videzu krožnikov izveste v novi epizodi podkasta Ob skodelici kave z Živo Avžner.

Metropolitan

Prisluhnite prejšnjim epizodam podkasta Ob skodelici kave: