Živa Avžner | 10. 5. 2024, 13:48

Tomi Meglič o svoji srčni izbranki iskreno kot še nikoli: "Mislim, da je v njej veliko ..."

Metropolitan

"Sčasoma sem se navadil, zdaj pa v tem uživam," nam zaupa pevec priljubljene skupine Siddharta.

Prisluhnite novi epizodi podkasta Ob skodelici kave s Tomijem Megličem:

Tomi Meglič je znan po siloviti, a hkrati globoki ustvarjalnosti, ki je ne pokaže le na odru, vendar tudi v intimnem pogovoru, kot je bila tokratna epizoda podkasta Ob skodelici kave z voditeljico Živo Avžner. Njegove prisotnosti na odru ne morete zgrešiti, kot ustanovni član skupine Siddharta in njen pevec pa je prispeval k prepoznavnemu zvoku. Njegova glasbena pot je zaznamovana s pogumom in odkrivanjem novih poti. "Ne maram, da ko najdeš formulo uspeha, da se je držiš. To potem ni formula uspeha, ampak formula propada, zlasti če se ujameš v zanko, ki se ves čas ponavlja," je prepričan glasbena legenda.

"Ne pijem veliko kave. Ne vem, ali jih spijem 10 na leto. Današnja je prva ta mesec. Ne vem, zakaj, ampak pravijo mi, da bi bilo v redu, če bi spil kakšno več. Po navadi si jo privoščim, ko mi zmanjka idej, ali pa je še prezgodaj za kakšne predvečerne podvige," poslušalcem že takoj na začetku zaupa Meglič.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tomi M Siddharta (@tomi_m_siddharta)

Siddharta deluje že skoraj 30 let, posebnost glasbene skupine pa je zagotovo ta, da združuje generacije. "Vidim očke in mamice, ki na koncert pripeljejo tudi mlajše, in tam niso pod prisilo, ampak iz užitka. Veseli me, da premaknemo tudi mlajše občinstvo, ki ima drugačen fokus," doda Meglič.

Priljubljeni pevec je večinski avtor besedil, ki jih izvaja Siddharta, hkrati pa se zaveda, da pojejo o stvareh, ki jih vsi čutimo. "Po eni strani smo ljudje narejeni tako, da imamo radi, da smo si različni, po drugi strani pa radi dobimo potrditev, da razmišljamo podobno," razmišlja Meglič.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tomi M Siddharta (@tomi_m_siddharta)

Morda si tudi vi ne morete predstavljati, da bi bil pevec Siddharte kdo drug kot Tomi, ampak na samem začetku to vsekakor ni bilo načrtovano. "To, da sem izpostavljen na odru, ni bila moja želja, ampak bolj sila prilike. Rad sem sam, takšen samotar in zamišljen. V družbi so pa nihanja. Včasih kar malo potenciram stvari, tako dobro voljo, jezo kot tudi žalost," deli delček zasebnosti in pove, da sploh ne ve, kako so prišli do tega. 

Tomi Meglič je namreč svojega brata Boštjana Megliča v skupino povabil, da bi postal pevec. Ker pa je takratni bobnar velikokrat izpustil vaje, je vlogo bobnarja prevzel njegov brat. Imeli so veliko avdicij, vendar niso našli nobenega, ki bi znal zapeti to, kar je zapisal Tomi. "Jaz sem v glavi slišal stvari. Sem samouk, kar se tiče kitare in petja. Noben se ni približal tistemu, kar sem želel," še prizna, nato pa doda, da brat sicer dobro poje, ampak zdaj bobna še boljše. "Sčasoma sem se navadil, zdaj pa v tem uživam," še opiše svoje privajanje na vlogo frontmana.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tomi M Siddharta (@tomi_m_siddharta)

Pred kratkim je Siddharta svoje oboževalce navdušila z novim albumom X, ki so ga izdali po kar šestih letih premora, za piko na i pa so izdali še izredno intimen in čustven videospot za pesem 1Minuta. V njem je namreč Tomi Meglič nastopil s srčno izbranko Cassie Kagen, s katero je skupaj že štiri leta. "Imela je največjo tremo v svojem življenju. Najbrž zaradi ljudi, ki so ji blizu. Ampak dobila je potrditev, ki jo človek potrebuje, ko dela nekaj, s čimer se sicer ne ukvarja. Če bi bila sama na svetu, bi ji bilo to to, ampak ljudje smo pač takšni." Meglič prizna, kako se je ob snemanju počutila njegova partnerica. "Cassie ima naravno energijo. To se vidi tudi po okolju, kjer je odraščala. Je takšna svobodna, malo podivjana, kot neka Amazonka. Mislim, da je v njej še veliko neodkritih umetniških izrazov, ki bodo po vsej verjetnosti prišli na plano. Tako kot je umetnost nepredvidljiva, je tudi ona. Poleg tega, da je ženska, ki ste že tako nepredvidljive, ima tudi ona v sebi te neke skrite draže, ki se vsake toliko malo pokažejo."

Več o Tomiju Megliču, kavnih trenutkih, povezovanju različnih generacij z glasbo, čustvih na odru, otroštvu, izpostavljenosti na odru, prihodnosti rock glasbe, snemanju intimnega videospota z izbranko Cassie in vlogi očeta izveste v novi epizodi podkasta Ob skodelici kave z Živo Avžner.

Metropolitan

Prisluhnite prejšnjim epizodam podkasta Ob skodelici kave: