Sandra Bratuša | 10. 4. 2020, 11:14

Drugo leto zapored Kylie Jenner najmlajša milijarderka na svetu

Profimedia

Dobiti naziv najmlajše milijarderke na svetu, in to že drugo leto zapored, ni kar tako. Z njim se ponaša Kylie Jenner, ena od članic klana Jenner-Kardashian …

Po podatkih revije Forbes je Kylie Jenner (22), polsestra Kim Kardashian (38), že drugo leto zapored najmlajša milijarderka na svetu. Lani je s prestola vrgla ustanovitelja družabnega omrežja Facebook Marka Zuckerberga (35), ki je prvo milijardo zaslužil leta 2008, ko je bil star 23 let.

Že lani je njena nominacija dvignila precej prahu. Predvsem so bili glasni tisti, ki so prepričani, da je bogastvo pridobila zaradi slavne družine, zlasti mame Chris Jenner (64). Vendar to ne drži povsem, saj je posel, s katerim je obogatela, ustvarila povsem sama.

Svojo kozmetično linijo Kylie Cosmetics je ustanovila leta 2015. Začela je prodajati komplete šmink po približno 25 evrov. Samo nekaj minut po začetku prodaje so bili kompleti razprodani. To je dokaz, kako močan vpliv ima mladenka, ki ji na družabnih omrežjih sledi več kot 270 milijonov ljudi.

Lani je  prodala 51 odstotkov svoje znamke podjetju Coty Inc, in sicer za več kot 600 milijonov dolarjev. Celoten posel pa ocenjujejo na več kot milijardo dolarjev. "Starša sta mi dejala, da moram sama zaslužiti denar ter da je prišel čas, da se naučim, kako varčevati," je lani za Forbes povedala Kylie.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

set days .. 🖤📸

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

Kylie je pred kratkim milijon dolarjev namenila za pomoč zdravnikom, ki se bojujejo proti koronavirusu. Z denarjem bodo kupili potrebno zdravniško opremo, ki je tako zelo primanjkuje. Hkrati je prek družabnih omrežij prosila sledilce, naj ostanejo doma in tako pomagajo premagati virus.

Za to gesto ji je hvaležen tudi šef službe za javno zdravje v Ameriki Jerome Adams, ki je v oddaji Good Morning America pozval influencerje, zlasti Kylie, naj svetujejo mladim, da ostanejo doma. "Še posebej težko je z najstniki, karkoli jim rečem, ne ubogajo," je dejal Jerome.

In kaj počne Kyle v izolaciji?

Tako kot vsi je tudi Kylie Jenner prisiljena biti doma. Čeprav je vedno do podrobnosti urejena, se je odločila, da bo med karanteno njen videz naraven. Odstranila je lasne podaljške, barvo las pa je pustila naravno. Objavila je video in ga naslovila Pot do zdravih las.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🖤

A post shared by Kylie 🤍 (@kyliejenner) on

"Prvič imam naravne lase," pravi Kylie, ki je pokazala tudi svoje naravne nohte. Sicer niso prav kratki, a vseeno mnogo krajši kot tisti, ki jih ima po navadi. Pravi, da bo samoizolacijo izkoristila za počitek in ponoven začetek vsega.

Prepričani smo, da ko bo ponovno prišla v javnost, bo spet urejena od glave do peta. Torej: novi lasni podaljški,  umetne trepalnice, nohti ... Živa reklama za svojo kozmetično hišo.

PREBERITE ŠE: Koronovirus topi premoženje najbogatejših na svetu ALI Melania Trump razposlala 25 tisoč spominskih velikonočnih jajc

PRIPOROČAMO TUDI:  Koronavirus: Gwyneth Paltrow odkrito o partnerskih težavah v času izolacije

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.