27. 5. 2022, 20:17 | Vir: STA

Jonny Depp in Amber Heard - kdo je koga porinil globlje?

Profimedia/fotomontaža

Ogenj ljubezni med slavnim igralcem in igralko se je prižgal na snemanju filma The Rum Diaries, kjer sta se prvič srečala. Sprva naj bi jima bilo v zvezi lepo, a da je igralka kmalu ugotovila, da ima princ na belem konju težave z alkoholom in mamili.

S sklepnimi nagovori porote se v Falls Churchu v ameriški zvezni državi Virginija piše sklepno poglavje tožbe hollywoodskega igralca Johnnyja Deppa proti nekdanji soprogi Amber Heard in njeni nasprotni tožbi. Sojenje je v ZDA glede na medijsko pokrivanje vzbujalo prav toliko pozornosti kot vojna v Ukrajini in strelski pohodi.

Sodni cirkus je trajal šest tednov. Vsak si je ustvaril svoje mnenje, vsaj glede na verbalno in pisno nasilje v javnosti do Heardove, pa jih je več prepričal Depp. Vprašanje pa je, kdo je bil uspešnejši pri porotnikih.

Dve tožbi združeni v eno

Depp je vložil tožbo proti nekdanji soprogi zaradi obrekovanja in zahteval 50 milijonov dolarjev odškodnine zaradi komentarja, ki ga je leta 2018 objavila v Washington Postu. V njem ga sicer ne omenja, trdi pa, da je žrtev nasilja v družini, a Depp se je v komentarju očitno prepoznal. Heardova je udarila nazaj s tožbo za 100 milijonov dolarjev zaradi nasilja v družini, sodnik pa je obe tožbi združil v eno.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Law & Crime (@lawandcrime)

Izbrala sta zagovornika nasprotnih spolov

Deppova odvetnica Camille Vasquez je v sklepnem nagovoru poroti dejala, da je Heardova Deppu uničila življenje z lažmi o nasilju v družini.

Heardin odvetnik Ben Rottenborn je porotnike prepričeval, da je Deppova tožba brezpredmetna, saj v omenjenem članku ni bil nikjer omenjen z imenom, prav tako v njem ni bilo nobenih podrobnosti iz njunega skupnega življenja. Izgubo ugleda naj si, je dejal, Depp pripiše kar sam sebi, saj je znan po zlorabah alkohola in mamil.

Največ se je govorilo o klofutah

Heardova je trdila, da jo je Depp redno tepel, med enim od prepirov pa jo je menda spolno napadel s prazno steklenico alkoholne pijače. Depp trdi, da je vse laž, da v življenju še ni udaril ženske, in da ga je pravzaprav tepla ona.

Depp je v sredo s klopi za priče dejal, da je tožbo vložil, da pove svojo plat zgodbe, ki ga bremeni že šest let. Heardova je povedala, da je bila med procesom žrtev kampanje obrekovanja, ki jo je zrežiral Depp in traja, od kar je dala vlogo za ločitev.

Ona trdi, da jo je pretepal, on trdi, da je ni. On trdi, da mu je odrezala prst, ona trdi, da je to popolna laž. On trdi, da ga je pretepala ona, kar ona zavrača kot popolno laž.

Prvič naj bi jo oklofutal, ko se je zasmejala eni od njegovih tetovaž leta 2013, ko sta bila še polna medsebojne ljubezni, potem je to popravila na leto 2012, kar je Vasquezova izpostavila kot dokaz, da laže.

Porotniki so si lahko ogledali več fotografij, na katerih naj bi bile posledice klofut na obrazu Heardove, kar je Vasquzova opredelila kot igro ženske, ki je pripravljena narediti vse za uspeh. Fotografijo s posledicami klofute, ki naj bi mu jo primazala Heardova, je prikazala tudi Deppova stran.

Vpleteni še drugi znani obrazi

V igri je tudi ustanovitelj Tesle Elon Musk, h kateremu se je Heardova na kratko zatekla, ko se je razšla z Deppom, pa tudi igralčeva nekdanja spolna partnerka, igralka Ellen Barkin, ki je pričala, da je bil Depp nenehno pijan.

Manekenka Kate Moss pa je v njegovo korist zanikala obtožbo, da jo je na Jamajki porinil po stopnicah.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eligo Design (@eligodesignig)

Oba igralca - koga imata na svoji strani

Heardova ima na svoji strani Ameriško zvezo za državljanske svoboščine (ACLU), saj je njihova "ambasadorka". Spopad poteka tudi po družbenih medijih, Depp ima večjo množico podpornikov, zato prihaja do nesramnih in grozečih napadov na Heardovo.

Porota nima lahkega dela pri odvezovanju gordijskega vozla medsebojnih očitkov o zlorabah, nasilju, laganju, motivih, saj sta oba sodelujoča poklicna igralca in znata prikazati ustrezna čustva, pa če so resnična ali ne.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.