N. V. | 28. 9. 2023, 08:24

Kakšno je zdravstveno stanje Valentine Plaskan? (Znane so najnovejše informacije)

Amanda Gril

Razkrite so tudi skrb vzbujajoče podrobnosti o stanju na nacionalki.

Nekdanjo voditeljico na TV Slovenija Valentino Plaskan je pred dvema dnevoma iz stavbe nacionalke na urgenco odpeljalo reševalno vozilo, smo poročali. Po naših informacijah naj bi za posredovanje reševalcev bil kriv stres.

Plaskanovo so namreč pred nekaj dnevi zamenjali kot voditeljico TV Dnevnikav javnost pa prihaja vedno več informacij o slabih pogojih dela, slabem vodenju, diskriminaciji, političnih napadih, tudi diskreditaciji in kolektivnem mobingu na nacionalki.

Zdravstveno stanje: nove informacije

Valentina Plaskan je bila še isti dan odpuščena v domačo oskrbo, poročajo na spletnem portalu Topnews.si.

Medtem pa člani aktiva novinarjev informativnega programa TVS močno obsojajo objavo fotografij Plaskanove v trenutku očitne zdravstvene stiske: "Sodelovanje poklicnih novinark in novinarjev RTV Slovenija v tovrstnem početju ostro obsojamo kot izraz neprofesionalnosti in nekolegialnosti." Fotografije naj bi posnel nekdo znotraj hiše – brez privoljenja Plaskanove.

Slabe razmere na nacionalki

Plaskanova naj ne bi bila prva, ki je zaradi stresa obiskala ljubljansko urgenco – marsikateri delavec na nacionalki naj bi se soočal z zdravstvenimi težavami. Slabe razmere na nacionalki naj bi trajale že skoraj dve leti. "Mnogi zaposleni so zaradi izgorelosti bolniško odsotni, okoli 20 novinarjev je podalo odpovedi delovnega razmerja," je sporočila v. d. odgovorne urednice informativnega programa prvega programa TVS Polona Fijavž.

Spomnimo, zaradi neprofesionalnega kadrovanja in vodenja informativnega programa so novinarji tudi razglasili stavko, njihove zahteve pa niso bile slišane niti upoštevane.

"Posamezniki v desku in redakcijah naj prekinejo s šikaniranjem; nesramnimi pripombami o videzu ali izkušnjah nekaterih novinark, voditeljic; pritlehnimi zapisi o 'prišlekih'. Vsi v informativnem programu naj začnejo končno delati," je Fijavževo ob predaji funkcije pozvala Jadranka Rebernik, nekdanja v. d. odgovorne urednice informativnega programa TV Slovenija in orisala razmere na nacionalki. 

V zadnjih dneh sicer v javnosti odmevajo menjave na uredniških in voditeljskih mestih informativnega programa prvega programa Radiotelevizije Slovenija. Poleg tega, da so zamenjali Plaskanovo in Luko Svetino, smo poročali, da je tudi oddaja Arena dobila nova voditelja. Nazadnje pa je odjeknila še novica, da so odpustili voditelja Nejca Krevsa. Krevs je sicer nečak pokojnega Saša Hribarja.