A. R. | 28. 2. 2023, 08:05

Znani slovenski glasbenik se je razveselil novega družinskega člana, spoznal ga je že Jan Plestenjak

Instagram/Dejan Krajnc/Marko Delbello Ocepek/fotomontaža

Pravijo, da se zarečenega kruha največ poje, in to dokazuje tudi priljubljeni pevec, ki se je odločil, da je čas za novega družinskega člana.

Dejan Dogaja je prejšnji teden domov pripeljal kodrastega bišona Henrija, ki ga spremlja na vsakem koraku - tudi na nastopih. Glasbenik je imel nenapisano pravilo, da psi ne smejo v stanovanje. A s prihodom male bele kepice se je to spremenilo.

"Doma smo vedno imeli velike pse, moj dedi je bil lovec, tako da si lahko predstavljate, da so moje otroštvo zaznamovali lovski psi, ki so vedno bivali zunaj. Tudi sam sem kasneje imel zlato prinašalko Tiso, še vedno pa imamo doma črno labradorko z imenom Črna, vendar je tudi ona zunanji pes," pove Dejan, ki je naklonjenost do manjših pasem pridobil pri svojih najbljižjih. 

"Moji prijatelji in sorodniki imajo doma po večini majhne kužke in ravno pri njih sem ugotovil, koliko ljubezni dobiš od psa, ko s tabo zaspi ob gledanju televizije, ko ti sledi na vsakem koraku in ko te z migajočim se repkom pričaka na vhodnih vratih, ko se vrneš domov."

Rok Deželak

Dejanov novi najboljši prijatelj

Dejanu že en teden dela družbo kodrasti bišon z imenom Henri. "Henri je majhna bela kepica, ki je pri nas doma od prejšnje nedelje. Ker sem ogromno naokoli, se je moral hitro navaditi na nomadsko življenje." (smeh, op. a.)

V samo enem tednu je prikupni štirinožec srečal že veliko novih obrazov. Z Dejanom je šel na dva nastopa, bil v kar nekaj lokalih in restavracijah ter spoznal dva nova pasja prijatelja.

"Kamorkoli smo prišli, je bil vedno v središču pozornosti, res je luškan, pa še crklja se rad - lahko si predstavljate to kombinacijo. Moram priznati, da mi je Henri pisan na kožo. Veliko spi, ne spušča dlak in je zelo miren. Mislim, da je v enem tednu zalajal samo enkrat. Najlepše pa je, ko mi zaspi v naročju, takrat bi ga lahko samo opazoval in crkljal."

Toni Konrad

Henri je že spoznal Dejanovega prijatelja in glasbenega vzornika ter tistega, ki mu je nadel ime Dejan Dogaja - Jana Plestenjaka. Priljubljena pevca si bosta v prvi polovici marca delila oder na koncertih v Šenčurju, Mariboru in Celju. Dejan Dogaja in Plestenjak imata tudi istega menedžerja, in sicer nekdanjega bobnarja skupine Šank Rock Aleša Uranjeka, zato je bilo druženje tokrat bolj glasbene narave.

Sven Martič

"Rekel sem, da psa nikoli ne bom imel v postelji!"

"Če bi mi pred kakšnim letom rekli, da bom enkrat imel majhnega psa, ki spi v postelji, bi se verjetno do solz nasmejal. Ker pa se zarečenega kruha največ poje, sem danes ponosen lastnik majhnega in ljubečega kužka Henrija, ki seveda z mano spi v postelji in tudi na sedežni garnituri. Dokler nimaš psa, ki je s tabo na vsakem koraku, ne moreš vedeti, koliko ljubezni in sreče ti lahko ta majhna žival prinese," se razneži priljubljeni glasbenik, ki še razkrije, da se je Henri z njihovo labradorko Črno odlično ujel in da že hodijo na skupinske sprehode.

Rok Deželak

"Črna prva dva dni sploh ni dojela, da je Henri živo bitje, verjetno je mislila, da je plišasta igračka. Ko pa smo prvič šli skupaj na sprehod, ga je najprej nekaj minut samo gledala, malo zalajala, potem pa ga vzljubila. Zdaj ga na sprehodu vedno počaka in se ozira za sabo, če je Henri še vedno z nami," še pove priljubljeni glasbenik, ki večino vikendov preživi na odru, in doda: "Henri bo takrat v varstvu pri moji družini, na naših nastopih je zanj preglasno. V ponedeljek pa se bova crkljala in igrala za cel vikend nazaj."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.