26. 7. 2022, 15:03

Plavalka, ki se je skoraj utopila, spregovorila o nesrečnem dogodku

Profimedia

Pred nekaj tedni se je na svetovnem prvenstvu v vodnih športih v Budimpešti zgodil incident, ki je šokiral športni svet.

25-letna ameriška sinhrona plavalka Anita Alvarez se je med tekmovanjem skoraj utopila v bazenu. Rešila jo njena trenerka, ki je opazila, da se nekaj sekund preden se je zgodila nesreča, dogaja nekaj čudnega, a tudi nekaj, kar se nesrečni športnici ni zgodilo prvič v njeni karieri.

Moj trenerka je prava junakinja

Alvarez se je o neljubem dogodku odločila javno spregovoriti. Njen nastop je bil nekje na sredini, ko je začela izgubljati zavest, na to pa se je odzvala trenerka Andrea Fuentes, nekoč proslavljena španska olimpijka v istem športu.

K sreči je Alvarezovo rešila hitra reakcija njene trenerke, po hitri medicinski pomoči pa se je njeno stanje normaliziralo.

Alvarez se je v intervjuju za ameriško televizijo NBC odločila spregovoriti o tem: "Moja trenerka je prava junakinja. Njej in vsem drugim to povem vsak dan. Res je privilegij, da imam ob sebi Andreo Fuentes. Ko sem izvedela, da me bo trenirala, nisem mogla verjeti. In ta izvedba? Do točke, ko sem izgubila zavest, sem razmišljala, da to je najboljši nastop v moji karieri. Uživala sem v vsakem trenutku. In potem sem se začela izgubljati. Po enem gibu roke sem začutila, da nisem v najboljšem stanju. To je zadnje, česar se spomnim," – je dejala Alvarez.

Največkrat nagrajena sinhrona plavalka v zgodovini

Njena trenerka Andrea Fuentes, s štirimi olimpijskimi in kar 16 svetovnimi kolajnami, najboljša sinhrona plavalka v zgodovini, je takoj rekla, da bo Alvarezova do konca SP tekmovala v vseh predvidenih disciplinah.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord