J. B. | 30. 8. 2023, 17:14

Slovenski selektor Aleksander Sekulić po uspešnem začetku svari pred previdnostjo: "Čaka nas nasprotnik, ki ima kar ..."

Profimedia

Tretja tekma, tretja zmaga. In še zadnja nekoliko lažja tekma na svetovnem prvenstvu. Že v petek pa bo zgodba povsem drugačna ...

Uvodni cilj je dosežen. Slovenija je na košarkarskem svetovnem prvenstvu predtekmovanje zaključila s tremi zaporednimi zmagami in napredovala v drugi krog. Tam jo čakata tekmi z Avstralijo in Nemčijo; prva bo na sporedu v petek, druga v nedeljo. Če bi Slovenija premagala Avstralce, bi že napredovala v četrtfinale. Če bo izgubila, a premagala Nemčijo, bi se lahko stvari dodobra zapletle. Če bi izgubila obe tekmi ...

Aleksander Sekulić je po zmagi nad Zelenortskimi otoki priznal, da tokratna predstava ni bila najboljša, krivdo pa je prevzel tudi na svoja pleča. "Moj cilj je bil mentalno pripraviti igralce na tekmo, ki smo jo morali dobiti in za katero smo morli biti dovolj motivirani. To mi ni povsem uspelo, saj zbranost ni bila na ravni tekmovanja oziroma svetovnega prvenstva. V drugem polčasu smo vendarle pokazali nekoliko boljšo igro in zanesljivo prišli do dveh točk," je razpredal Sekulić in glede obračuna s košarkarji iz "dežele tam spodaj" dodal: "Zdaj nas čaka Avstralija, ki sodi med favorite za medaljo, ima atletsko postavo, izkušnje in kar devet igralcev iz lige NBA."

FIBA

Aleksej Nikolić, ki je na tretji tekmi na prvenstvu dosegel 11 točk, je selektorja dopolnil z naslednjimi besedami: "Pričakovali smo težko tekmo, saj smo vedeli, da bodo tekmeci zelo motivirani in da bodo želeli še enkrat več dokazati, da so zasluženo na svetovnem prvenstvu. Za ta dosežek in zmago proti Venezueli jim iz srca čestitam. Mislim, da naša zmaga ni bila vprašljiva, saj smo vso tekmo nadzorovali potek dogajanja na parketu in v zadnjem delu dokončno strli odpor tekmeca."