N. V. | 7. 3. 2023, 21:40

Finančna domina: od moških zasluži več kot 30 tisoč evrov na mesec, pa se jih sploh ne dotakne

Twitter/Victoria Silver

Ste že slišali za 'finančno dominacijo'? Spoznajte žensko, ki dobiva denar in druga darila od moških, ki jih vzburja, če jih nekdo finančno izkorišča.

Victoria Silver je 24-letnica, ki zasluži več kot 32 tisoč evrov na mesec in živi v luksuznem stanovanju v New Yorku, katerega najemnina znaša skoraj 4 tisoč evrov na mesec.

4 tisoč evrov je sicer znesek, ki ga je letos zaslužila samo na svoj rojstni dan, ko so se vrstili pokloni in darila. "To je najboljši dan. Nekdanji podložniki, trenutni podložniki, vsi mi želijo polepšati dan. Nemogoče je imeti slab rojstni dan, če si finančna domina," pove novinarju medija Buzzfeed.

Finančna domina

Je ženska, ki dobiva denar in druga darila od moških, ki jih vzburja, če jih nekdo finančno izkorišča. Ta darila so lahko vredna od nekaj evrov pa do več deset tisoč. Obstajajo tudi stranke, imenovane 'človeški bankomati', ki ji prepustijo neomejen dostop do svojih bančnih računov. Njena razmerja s strankami trajajo mesece ali celo leta.

V začetku tega leta je imela najboljši mesec zaslužka: "Januarja sem zaslužila več kot 32 tisoč evrov." Na dan zasluži približno tisoč evrov. V najslabšem primeru? "Če karkoli zaslužim pod 9 tisoč evrov na mesec, se mi zdi to veliko razočaranje," je dejala.

"Ljudje mislijo, da je enostavno"

Vsi mislijo, da lahko opravljajo njeno delo – pravi, da je že srečala milijone deklet, ki so trdila, da so lahko tudi one zlobne do moških za denar, a so po enem tednu delo nehale opravljati.

"Veliko ljudi poskuša opravljati to delo, a številnim spodleti, ker ne znajo dobro upravljati svojega časa, denarja ali čustev," je dejala.

Pojasni, da je vsak dan v redni komunikaciji z ožjo skupino sedmih podrejenih, ki od nje iščejo pozornost, nasvete, ukaze in novosti o njenem vsakodnevnem življenju. Naredila je skupinski klepet, da si olajša doseganje vseh podrejenih: če hoče, da nekaj naredijo, ali pa morda želi pokrit obrok, potem to svojim podložnikom napiše v skupen pogovor, da uredijo namesto nje. 

To pomeni, da je njen urnik precej lagoden: "Če želim zjutraj pecivo, pošljem sporočilo v skupinski klepet ali pa objavim na Twitter, da želim pecivo in kavo, zato naj pošljejo denar. Po tem se odklopim iz spleta, popijem kavo, pojem pecivo, pokadim džojnt in pogledam Scooby-Dooja." Okoli kosila se spet posveti komunikaciji s svojimi podrejenimi.

Svoje dolgoročne stranke spodbuja, da dobijo povišice: "Spodbujam jih, da se prijavijo na boljša delovna mesta. Kajti več denarja ko zaslužijo, več denarja mi lahko namenijo in bolj sem bogata."

"Večino za to namenim tri ali štiri ure v dnevu in se trudim, da ne delam dlje od tega," razkrije.

V spolno delo so jo pahnile življenjske okoliščine

Delo opravlja nekaj več kot tri leta, vendar to ni bil vedno načrt. Ima sladkorno bolezen tipa 1 in potrebovala je denar, hitro; insulin je bil drag, ona pa je študirala.

Vedno je uživala v BDSM (ang. bondage, domination, sadism, masochism), neki partner pa ji je nekoč predlagal, da za dominacijo v postelji začne zaračunavati, saj je v tem res dobra.

Pot do uspeha

Ko je slišala za finančno dominacijo, je pomislila, da bi bil to dober korak k poklicni dominantnosti. Ustvarila si je račun na družbenem omrežju FetLife in že v nekaj urah zaslužila več kot 280 evrov. "To ni običajna izkušnja," poudari, da je sama res talentirana. "Razumem moško psihologijo." 

Poleg tega razlaga, da so v spolnem delu bolj zaželene bele, suhe in plavolasa dekleta, "jaz pa nisem nič od tega". Silverova je temnopolta, Judinja in indijanskega porekla. Namesto na svoj videz se je za uspešnost zanašala na svojo osebnost. "Resnično izstopam po tem, da sem pristna," je rekla in dodala, da se vsem predstavlja s svojim pravim imenom.

To ni edina služba, ki jo opravlja: je novinarka

Zdaj je to delo vzljubila. Ni pa to edina služba, ki jo opravlja: je večerna urednica pri mediju Daily Dot. "Popolnoma se zavedajo. Med intervjujem sem jim dala vedeti, da sem spolna delavka in da se to ne bo spremenilo," je povedala.

"V novinarstvu delam od svojega 18. leta, delala sem kot novinarka, sem pisateljica mnenj, sem urednica." Dodala pa je, da "koncu dneva, plače v novinarstvu niso ravno visoke".

Nasprotno pa ji je kariera spolnega dela dala finančno svobodo, ki jo je iskala: "Našla sem veliko uspeha v tej panogi in denar uporabljam za plačilo magistrskega študija, uporabljam ga za plačilo stanovanja. To je bila zelo, zelo osvobajajoča izkušnja."

Ima tudi fanta: ni finančno podrejen, je pa podrejen v postelji, opiše.

Njene stranke

Ljudje so zaskrbljeni zaradi lastnih rasnih privilegijev ali krivde zaradi ekonomske neenakosti, in finančna dominacija je lahko način, da se spopadejo s temi občutki.

"Ljubim zdravnike. Ljubim odvetnike. Posrednike ali svetovalce – absolutno," je rekla. "Toda to niso fantje, ki želijo graditi odnose. Hočejo vam vreči nekaj tisočakov in potem mir." To so moški, ki so radi podrejeni, a tega ne morejo izraziti v svojem odnosu, osebnem življenju ali na delovnem mestu. Posledično, je rekla, "pridejo sem, da se žrtvujejo ženski, ki si jo želijo, in lahko s tem dosežejo in izrazijo svojo podrejenost". V nekem smislu je to izpustni ventil. 

"Hočejo masturbirati in metati denar vame, to je to. Za to nimajo nobenih posledic. Potem se oprhajo s hladno vodo, se zravnajo in nato grejo denar metat v svojo ženo," pravi.

Opiše, da z marsikatero stranko komaj kaj govori, samo pošiljajo denar in kupujejo darila. Zapravljivčki tu in tam podajo nekaj zahtev — recimo, naj posname videoposnetek, kjer nanj kriči, da naj pošlje več denarja.

Stranke so ji hvaležne

Eden od njenih dolgoletnih finančnih podložnikov pa je Ethan, 21-letni študent, ki živi v Yorkshiru v Angliji. Njen podložnik je že približno tri leta, a ne sodi med finančne težkokategornike, saj je invalid: ima redko bolezen, imenovano sindrom toge osebe, zaradi katere težko stoji.

"Ima ljudi, ki pošljejo 9500 evrov na dan, vendar je vsako razmerje drugačno," je pojasnil novinarju. "Pošiljam manjše zneske — enostavnejša darila, kot kava in podobno." Pošiljal bi več, če bi lahko. Ocenjuje, da gre približno 10 odstotkov njegovega trenutnega zaslužka za Silverjevo. "To je zato, ker imam precej nizek dohodek. Ker ve, da ostalih 90 odstotkov potrebujem, da živim svoje življenje," je dejal. "Ve, da lahko udobno prevzame tistih 10 odstotkov in ji ni treba skrbeti, da se bom boril."

"Gre za žrtvovanje. Domina, kot je Victoria, bo cenila 50 evrov, ki jih pošlje nekdo, ki v enem tednu zasluži nekaj sto več, kot na primer 500 evrov, ki jih pošlje nekdo, ki v enem tednu zasluži 10-krat toliko," pojasni.

Ethana prevzame hvaležnost, ko govori o tem, kako mu je Silverjeva spremenila življenje. Pomagala mu je pri tem, da se je uveljavil v šoli. "Sili te, da se potrudiš, da dosežeš ta cilj, ne samo zase, ampak tudi zanjo," je dejal. "Nekoč je v šali rekla, da me vidi kot dolgoročno naložbo."

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.