A. Ko. | 29. 5. 2022, 21:20

V središču fimskega festivala v Cannesu en prav POSEBEN pes

Profimedia

Filmski festival v Cannesu je zaključen, na njem pa so blesteli tudi nekateri štirinožci. V središču je bil en zares prav poseben pes, ki ga je v zadnjih mesecih spoznal domala ves svet. 

V filmih ne nastopajo samo ljudje in ko se delijo nagrade je prav, da se spomni na prav vse, ki prispevajo filmski industriji. Med njimi je tudi precej živali. Na koga so se tokrat spomnili v Cannesu?

Britney je ime pudljici, ki je prejela nagrado Palm dog (ovratnico) za najboljšega psa leta. Nastopila je v filmu War Pony.

Režiserja Riley Keough and Gina Gammell sta psičko opisala preprosto kot – legendo.

V njenem imenu sta na plaži v Cannesu, kjer je prireditev potekala, nagrado prevzela dva pudlja, eden bel in drugi črn.

Britney je v filmu nastopala pod imenom Beast in je igrala posvojenega psa glavnega igralca Billa. V filmu jo pogosto vidimo, kako čaka pri avtomobilu ali pa varuje otroke svojega skrbnika.

Film je navdihnila čustvena zgodba. Soscenarist filma Bill Ready je namreč pred snemanjem izgubil svojega ljubljenega psa, pitbula, ki je slišal na ime Beast. ''Imela sta zares globoko povezavo, ki je vplivala na vse. Počutim se, kot da nas je njegova smrt navdihnila in rekli smo - naredimo film o Beastu,'' je ob tem povedal Keough.

Kljub laskavemu naslovu pa je letos pudljico malo zasenčilkdo drug kot Patron. Ukrajinski junak na štirih tačkah, ki pomaga iskati eksplozivna sredstva. Ta je pred kratkim že prejel priznanje osebno iz rok ukrajinskega predsednika. Tokrat se prireditve, razumljivo, ni udeležil v živo.

Je pa nagrado, ki se imenuje Palm DogManitarian in se osredotoča na vez med ljudmi in psi, v njegovem imenu prevzel njegov dvojnik Opium. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.