Uredništvo | 24. 4. 2024, 08:42

V Mežici nekdo z zračno puško nad mačke: kaj se dogaja?

Profimedia/fotomontaža

V tački notranje mačke, ki je z zunanjega, varno urejenega izhoda prišepala, so veterinarji našli svinčeno kroglo. Kakšen človek iz skrivališča strelja na mačke? 

Si predstavljate, da vaša mačka kot običajno odide okoli hiše in se vrne ustreljena? Točno to se je zgodilo mačjemu lastniku iz Mežice, ki je DPMŽ Koroške prosil, naj novico delijo in pomagajo preprečiti še kakšen tak dogodek.

O tem poročamo v času, ko se niti malo še ni polegla vest o tem, da je v Mariboru nekdo usodno najverjetneje z avtom zbil labodko, ki so obnemoglo našli ob gnezdu. Za njo je ostal zmeden samec s petimi jajci in vprašanje je, ali bo podmladku uspelo preživeti.

"V nedeljo popoldne je Bella preplašena prišepala v hišo, vidna je bila oteklina z ureznino na desni sprednji tački. Na veterini, kjer je ostala na zdravljenju, so v rani našli svinčeno kroglo iz zračne puške," pa se glasi zgodba iz Mežice, ki si jo v celoti lahko preberete na spodnji povezavi. 

Zgodbe, kot je ta, niso skrb vzbujajoče le za mačke, ampak vzbujajo tudi zaskrbljenost nad človeško raso. V kakšno družbo tonemo? Kdo na skrivaj strelja na nič hudega slutečo mačko, ki se sprehaja okoli domače hiše?

"Kdor iz 'skrivališča' strelja na nič hudega slutečo žival, in to sredi naselja in sredi dneva, je nevaren družbi!" so jasno zapisali v DPMŽ Koroške, kjer upajo, da bo javna objava s skupnimi močmi vseh njenih 'delivcev' pomagala zlikovca odkriti. 

A čeprav ga odkrijejo, kakšna kazen ga čaka? Žensko, ki je zastrupljala pse v Šiški, so denimo pred časom dobili pri dejanju in ji napisali kazen v vrednosti 80 evrov. Medtem pa kazni pri naših južnih sosedih zaostrujejo - pred časom smo pisali o tem, da bo od zdaj za namerno zapustitev živali treba tudi v zapor

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk