R. K. | 20. 2. 2023, 10:01

Pust, lačnih ust: česa takšnega na Trojanah ne pomnijo (FOTO)

Facebook/Trojane, gostišče s tradicijo

Slovenci so minulo nedeljo množično drli k enemu najbolj znanih slovenskih ponudnikov okusnega tradicionalnega peciva. "Tokrat ste nas pustili brez besed," so sporočili.

Pustni vikend je minil v znamenju pustnih karnevalov in maškar. Na prireditvah po Sloveniji je bil množičen obisk, velik naval pa so doživeli tudi ponudniki slastnih krofov, brez katerih si pustni čas težko predstavljamo. Eden izmed najbolj znanih ponudnikov pri nas, gostinsko podjetje na Trojanah, je te dni doživelo naval, kot ga tam še niso videli.

"Na Trojanah smo včeraj doživeli res 'ta pravo' pustno rajanje," so v objavi na Facebooku zapisali pri znanem gostišču na Trojanah. Dodali so, da takšnega v resnici še nikoli niso doživeli. "Vedno smo pripravljeni na velik obisk, a tokrat ste nas pustili brez besed," so dodali.

Dogajanje po Sloveniji je bilo pestro

Gnečo smo opazili tudi pri ljubljanskih ponudnikih krofov. Nekatere smo v preteklem tednu obiskali tudi mi in ocenjevali, kdo ponuja najboljše krofe

Pozorno smo spremljali tudi dogajanje po Sloveniji, kjer so se odvila številna pustovanja, Eno najbolj znanih je potekalo v Cerknici, kamor se je pred začetkom prireditve vila dolga kolona avtomobilov, zaradi česar je na cesti nastal zastoj. Pestro je bil tudi na 63. Kurentovanju na Ptuju, kjer so tudi letos organizirali tradicionalno mednarodno karnevalsko povorko.

Instagram/Tina Mentol

Pozorni smo bili tudi na to, kako so se našemili znani obrazi ter ugotovili, da z vsako masko ne smete sesti za volan.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol