A. Ko. | 18. 3. 2023, 18:00

4 razlogi, zakaj mačka leži na vašem prsnem košu

Profimedia

Saj poznate tisti občutek, ko vaša mačka zaspi ob vas, kaj kmalu pa se zaveste, da dejansko leži na vašem prsnem košu? Je tudi vas od nekdaj zanimalo, kaj to pomeni? 

Mačke včasih več skrivajo, kot odkrivajo, zato njihovo obnašanja sproža več vprašanj, kot odgovorov. K sreči je precej zgovorna njihova telesna govorica. Zelo očitno komunicirajo z repom, veliko pove način, kako vas gleda, zgovorni so tudi različni položaji spanja, med drugim tisti, ko si mačka s tačko pokriva obraz.

Kaj pa pomeni, če se mačka uleže na vaš prsni koš?

  • Tam je toplo

Mačke imajo rade toploto in na vašem prsnem košu je toplo. To je tudi najverjetnejši razlog, da mačka tako rada počiva tam. Poleg tega nekatere mačke pomirja srčni utrip, ki ga na vašem prsnem košu najbolje čuti.

  • Rada vas ima

Mačke so neodvisna in samosvoja bitja. Če pride in se stisne k vam, je to zelo zgovoren znak, kako vam je naklonjena. Sporoča vam tudi, da se ob vas počuti varno, zaščiteno in da ji je lepo.

  • Zavzeli ste vso 'njeno' posteljo

Zakonske postelje v spalnici so nekaterim mačkam idealne in v njihovim možganih ste vi v njeni postelji in ne obratno. Če ste torej zavzeli ves njen prostor, si ga bo skušala priboriti nazaj tako, da se bo enostavno ulegla na vas.

Profimedia
  • Rada bi vas pomirila

Znano je, da mačke zelo dobro čutijo človeka. Če bo mačka zaznala, da oddajate nenavadno energijo, da ste žalostni, potrti in v stiski, se bo stisnila k vam in vas na ta način skušala pomiri. Deluje pa tudi obratno. Včasih se bo mačka stisnila k vam, ker je sama v stresu in potrebuje pomoč.   

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.