A. Ko. | 16. 1. 2023, 07:00

Najbolj brano v 2022: od razgaljene Tine Maze do duhovnika, ki je s smehom osvojil vaša srca

Uredništvo/fotomontaža/G. Jakomin/A. S. Prelesnik/IG: Tina Maze/IG: Iris Mulej

Ob začetku leta smo se ozrli nazaj in preverili, kaj vse smo letos pripravili, s čim vas razvajali in kaj bi radi letos dopolnili, spremenili, ponovili ... In preden preidemo na vprašanje, kaj si želite, da pripravimo za vas na Metropolitan.si v 2023, poglejmo, kaj smo počeli v 2022 in kaj ste najraje brali. 

Dogajalo (se) je. Leto 2022 so zaznamovali številni dogodki. Astrološke napovedi so napovedovale nestabilno leto, polno ekstremov. Je bilo res tako? Poleg slovesa od PCT-pogojev in zaščitnih mask so leto 2022 v Sloveniji vsekakor zaznamovale volitve. Od parlametarnih, lokalnih in predsedniških. Podrobneje smo o dogodkih že poročali. Če vas zanimajo podrobnosti, je tukaj povezava.

Uredništvo

Nova podoba, nove rubrike z uporabnimi vsebinami

Rubrike so rasle vse leto, nekaj novih smo za vas pripravili tudi letos.  

S svojim znanjem, izkušnjami in srcem ustvarjamo in na enem mestu ponujamo najpomembnejše dnevne novice, navdihujoče zgodbe in sproščujočo zabavo v vseh mobilnih formatih. Zaživela je naša nova videoplatforma MetroPlay.

Metropolitan.si je zgradil dobro poznano in med bralci zelo sprejeto rubriko Od blizu, v kateri pišemo navdihujoče zgodbe manj (ne)slišanih ljudi z obrobja mest, ki se skrivajo v zaodrju slavnih in znanih imen. To so navadno ljudje, ki navdihnejo tudi nas, novinarje. 

Aleksandra Saša Prelesnik

Felixov zeleni kotiček in Matjažev svet gora

Z dvema kolumnistoma smo dopolnili dnevno dogajanje ter vam ponudili nasvete za hojo v hribe, gore, planine in kako pravilno živeti v sožitju z naravo, rastlinami, zelenimi sostanovalci. Urbane džungle zastopa Srečko Blas, nekdanji član skupine Sestre, velik ljubitelj rastlin in strasten vrtnar, hribolazcem pa nasvete vsak teden deli gorski reševalec PZS Matjaž Šerkezi, ki je bil nominiran za Delovo osebnost leta 2022. 

Enkrat na teden se odpravimo do manj znanih, še neuveljavljenih, toda vztrajnih slovenskih podjetnikov, ki še orjejo ledino za vstop na trg, in jih predstavimo v rubriki Nov začetek. Med iskanjem navdihujočih podjetniških zgodb smo našli toliko mladih uspešnih Slovenk in Slovencev, da smo preprosto morali začeti projekt Metropolitanovih33, v sklopu katerega smo razvili prvi pravi branding projekt skupaj z Janjo Garnbret, Majo Keuc in Miho Hrovatom, ki vas še vedno z resnimi in zabavnimi obrazi pozdravljajo s plakatov po vsej Sloveniji.

Uredništvo

Novembra smo postali tretja najbolj brana spletna stran v Sloveniji

Oktobra je Metropolitan.si po podatkih raziskave, ki redno meri obiskanost slovenskih spletnih strani (Moss), zasedel tretje mesto med vsemi spletnimi stranmi v Sloveniji. Obiskalo ga je več kot 680.000 unikatnih uporabnikov, kar je več kot 45 odstotkov celotne slovenske internetne populacije.

In končno ... Kateri so najbolj brani članki leta 2022?

Nekdanja vrhunska smučarka je s fotografijo na Instagramu močno šokirala. Medtem ko je nekatere sledilce poletni utrinek navdušil, so bili drugi zgroženi. 

Obisk ginekologa je za večino žensk dokaj neprijetna izkušnja. Toda redni pregledi in odkrit pogovor s strokovnjakom veliko pripomorejo k zdravju. Razkrili smo pet nasvetov, ki jih upoštevajte, če ne želite svojemu ginekologu pokvariti dneva.

Se spomnite? Nekdanja mis Slovenije Iris Mulej, ki s svojo družino prebiva v Črni gori, je doživela veliko travmo. Kot je zapisala na Instagramu, so jo odpeljali z rešilcem. Kaj vse se je dogajalo, smo z budnim očesom spremljali, vi pa ste z velikim zanimanjem brali.

Ker se zavedamo, da je smeh pol zdravja, skrbimo tudi za vaše smejalne gubice in trebušne mišice, da se ves čas razgibavajo. Zato je duhovnik s TikToka po izboru uredništva zmagovalni članek leta 2022.

Potrebujemo vaše ideje

In želje, zanimanja, napotke ... Zaupajte nam, kaj bi radi brali letos, česa si želite več, kaj na strani pogrešate ali manjka in kaj je odveč. Pa tudi vse pomisleke, nasvete in pohvale. Imate konkretne želje, čigave kolumne bi želeli brati? Naj poskusimo ugoditi vašim željam. Hvala, ker ste nas brali. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.