A. Ko. | 21. 11. 2022, 16:24

V Ljutomeru na skritem posestvu poteka vzreja starodavne, skoraj izumrle pasme

Profimedia

Italijana Armando Bonivento in Christiana Sands sta čez mejo in še malo dlje našla kotiček za vzrejo prav posebne pasme, ki je večina v živo še ni videla. 

Ste že slišali za jakutske lajke? To je prav posebna pasma, nekateri pravijo, da je najbolj posebna na svetu, a to verjetno trdi vsakdo za svojega pasjega prijatelja. Je pa dejstvo, da so bile jakutske lajke tik pred izumrtjem. Pasma izhaja iz severovzhodne Rusije, kar pomeni, da je vajena ekstremno nizkih temperatur.

Ti ruski psi so zelo redki in najverjetneje jih v živo še niste srečali. Če nimate te sreče, da živite v okolici posestva  Amore Love Sandys Kennel. Tega s pomočjo ene izmed domačink vodita Italijana Armando Bonivento in Christiana Sands, ki sta v Sloveniji dom našla pred nekaj leti. Vzreditelja, ki sta že znana po vsem svetu, sta se v to pasmo naravnost zaljubila. So puhasti in ljubeznivi psi, ki so navezani na svojega človeka. So pa tudi odlični terapevti.

ʺNa posestvu je trenutno skupno 17 psov, od tega tudi trije drugih pasem - jakutskim lajkam družbo delajo še puhasta akita, korgi in mali angleški hrt. Jakutske lajke se pač neverjetno dobro razumejo z drugimi pasmami psov,ʺ so oktobra zapisali na ptujinfo.com, potem ko so skrivno posestvo tudi obiskali. Jakutske lajke iz Ljutomera odhajajo v domove po vsem svetu, s poznavanjem pa so vedno bolj priljubljene tudi v Sloveniji. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.